Magasinet - Vækstaktuelt

I Yara udgiver vi to gange om året Vækstaktuelt. I Vækstaktuelt kan du læse artikler om alt der rører sig inden for gødning, præcisionsjordbrug og dansk landbrug. Du finder de seneste udgaver herunder.

Er du interesseret i at modtage Vækstaktuelt direkte i din postkasse? Tilmeld dig her

Vækstaktuelt 2024 1. udgave

Vækstaktuelt 2024 1. udgave

Årets første udgave af Vækstaktuelt er klar til læsning.

Bliv klogere på kvalitetsgødninger og deres fordele samt det regenerative landbrug. Vi har besøgt flere forskellige bedrifter for at blive klogere på deres arbejde med gødning i det daglige og slutteligt præsenterer vi et nyt varemærke for biostimulanter fra Yara. 

Hent som pdf-fil. 

Læs

Vækstaktuelt 2023 2. udgave

Vækstaktuelt 2023 2. udgave

Anden og sidste udgave af Vækstaktuelt for 2023 er udkommet, og denne udgaves helt store tema er klima.

Vi dykker ned i klimaets betydning for dyrkningsforholdene og indhenter viden fra eksperter på området. Læs også om vores bud på, hvordan landbruget kan håndtere de klimatiske forandringer.

Hent pdf-fil.

Læs det her

Vækstaktuelt 2023 1. udgave

Vækstaktuelt 2023 1. udgave

Første udgave af Vækstakutelt er klar.

Vi har besøgt 2 landmænd hhv. på sydsjælland og i det midtjyske - som hver især fortæller om deres måde at udøve godt landmandskab. Du kan også læse om det nye begreb 'Regenerativt landbrug' og hvordan det vinder indpas i både ud- og indland og mange andre spændende artikler. Hent pdf-fil

 

Læs det her

Vækstaktuelt 2022 2. udgave

Vækstaktuelt 2022 2. udgave

Anden udgave af Vækstaktuelt for 2022 er klar!

Læs blandt andet om de mange positive erfaringer med Yara N-tester BT, og vores portræt af Christoffer Ulrich, leder af planteavlen på Krogenskær, samt den positive modtagelse af  Yaras organiske NPK-gødning YaraSuna 9-3-1. Derudover kan du læse om hvordan Rusland krig i Ukraine har betydet ændrede forsyningslinjer i gødningsbranchen. Se pdf-fil.

Læs det her

Vækstaktuelt 2022 1. udgave

Vækstaktuelt 2022 1. udgave

Første udgave af Vækstaktuelt for 2022 er klar!

Du kan læse om landmandsoplæring i Atfarm, potentialet i gradueret gødskning samt hvordan du opgraderer din gødningsspreder til gradueret gødskning i. Alt sammen under temaet: Vækstråd. Under Vækst i dybden finder du artikler om biostimulanter og gødning til økologisk landbrug. Sidst, men ikke mindst, kan du læse om, hvordan du kan reducere din CO2-udledning i temaet Vækstperspektiv.

Se pdf-fil.

Læs det her

Vækstaktuelt 2021 2. udgave

Vækstaktuelt 2021 2. udgave

Årets anden og sidste udgave af Vækstaktuelt er udkommet. Du kan læse om sensommerens ministerbesøg, faglige og økonomikse gevinster ved Atfarm, økonomisk optimum, nulparceller, vigtigheden af fosfor og kalium samt managanmangel, landbrugets fremtid og ikke mindst gødningsmarkedet og -priserne. Se pdf-fil.

Læs det her

Vækstaktuelt 2021 1. udgave

Vækstaktuelt 2021 1. udgave

Så er årets første udgave af Vækstaktuelt udkommet. Du kan blandt andet læse vores artikelserie om uddannelse af næste generations landmænd, Fremtidens Landmand og hans brug af Atfarm, en planteavlers erfaring med YaraMila 21-3-10 PROMANGAN, vores YaraBela program, biostimulanter samt vores bidrag til en reduktion af klimabelastning. Se pdf-fil

Læs det her

Vækstaktuelt 2020 2. udgave

Vækstaktuelt 2020 2. udgave

Så er den nye udgave af Vækstaktuelt udkommet. Læs mere om vores besøg hos Klausen Agro, hvor Peter Klausen dyrker både fabriks- og stivelseskartofler. Vi har også besøgt Ødemark Gods, som bruger Atfarm til præcisionsgødskning, og du kan læse om planteavlskonsulent Jens Peder Pedersens erfaringer med Atfarm og mange andre spændende artikler. Se pdf-fil

Læs det her

Vækstaktuelt 2020 1. Udgave

Vækstaktuelt 2020 1. Udgave

Læs blandt andet om Brødrene Kjeldahls brug af mikronæringsstoffer, mulighederne med Atfarm og vores nye 4-punktsgaranti som gælder alle vores faste gødninger i dansk marked. Find den i samlet PDF-format eller læs arktiklerne herunder. 

Læs det her

Vækstaktuelt 2019 2. Udgave

Vækstaktuelt 2019. 2

Læs blandt andet om Aspagaardens valg af gødningstyper og strategier i vårbyg og hvede, forsøg med placering af gødning i vårbyg og om Yaras tiltag mod en mere klimavenlig fremtid. 

Læs det her

Vækstaktuelt 2019 1. Udgave

Vækstaktuelt 2019 1. Udgave

Her kan du blandt andet læse vores tema om NPK gødning, 100 år i dansk marked og lære meget mere om hvordan fosfor arbejder i jorden, samt hvordan vi udvinder det i vores mine i Finland. 

Læs det her.

Vækstaktuelt 2018. 2 Udgave

Vækstaktuelt 2018. 2 Udgave

I dette nummer kan du blandt andet læse om ensartet spredning på 36 meter, jagten på økonomisk udbytte og mere ensartet kvalitet på Halsted Kloster, vigtigheden af selen til dine dyr og meget mere. 

Læs mere her.

Vækstaktuelt 2018 1. Udgave

Vækstaktuelt 2018 1. Udgave

I dette nummer kan du blandt andet læse om hvordan du får det bedste ud af din gødning, veje til mere protein og præcisionsgødskning. 

Læs magasinet her

Vækstaktuelt 2017 1. Udgave

Vækstaktuelt 2017 1. Udgave

Vækstaktuelt er vores nye landbrugsmagasin. I dette nummer er hovedtemaet Intelligent Gødskning, hvor du bl.a. kan læse om fordele ved at gødske til optimum, planteavlskonsulentens erfaring med brug af Yara N-Tester, Road Tour med Fendt og Bredal, hvordan påvirkes gødningsmarkedet og flere andre artikler. 

Læs magasinet her.