-
Gødning
-
Til foråret ser vi ud over flotte dybgrønne afgrøder, vækstbetingelserne har været optimale og en god høst er i vente. Lad os håbe på det, for det var desværre ikke tilfældet i år!
Uden vand avles der mindre, nogle avler meget mindre og andre, hvor jorden er god, er knap så påvirkede. Det fik vi alle at mærke i maj, juni og juli måned. Tre måneder med mangel på vand. Alle er påvirket af situationen på den ene eller anden måde – manglen på vand ”overrulede” alt. De kommende år skulle gerne være ”grønnere” end i år.
I år introducerer vi et nyt kvalitetskoncept Yara Plus, en måde at gøre tingene optimalt, en optimeret sikkerhed for at gødningen spredes korrekt. Yara Plus indeholder en defineret servicedel og en optimeret kvalitetsdel.
Vi har i adskillige år testet alle vores gødninger på op til 36 meters spredebredde. Dette er foregået i en spredehal og under kontrollerede vilkår. Med Yara Plus introducerer vi et koncept, hvor vi garanterer, at Yaras gødninger mærket med Yara Plus kan spredes på 36 meter i marken – under definerede betingelser. Med Yara Plus understreges også vores egen evne til at gøre os umage og fokusere på, at kvalitet og service skal være optimal. Hvis gødningen ikke håndteres korrekt, mindskes den evne til at kunne spredes på store bredder. Ensartet spredning, på alle bredder, skal være muligt og det sikres med konceptet Yara Plus.
Når det handler om gødning, skal der ikke tildeles for meget og ikke for lidt, men så korrekt som muligt – og helst gradueret. Yara Smart Farming inkluderer beslutningsstøtteværktøjer, som anvendes til at søge den optimale kvælstoftildeling. Det være sig Yara N-Sensor, men også andet udstyr og services, som for eksempelvis planteanalyser. Den digitale udvikling er en væsentlig del at Yara Smart Farming og vinder mere og mere indpas i landbruget både hos landmænd, konsulenter, grovvareselskaber og forskningsinstitutioner. En spændende udvikling og kun fremtiden vil vise, hvor vi ender.
Lad os håbe, at der går længe, inden vi oplever en tørke som i 2018. Efter vand er kvælstof det vigtigste input til vores afgrøder. Specielt derfor skal vi gøre os umage med tildelingen – ensartet, korrekt mængde og gradueret tildeling over hele marken.
Herunder finder du artiklerne som du kan læse i dette nummer af Vækstaktuelt. Er du interesseret i en samlet PDF kan den findes her.
God læselyst!