Yaras privatlivspolitik

Gældende fra: 21.06.2019

Denne Yara privatlivspolitik ("Privatlivspolitik") gælder for personoplysninger, der indsamles og anvendes af Yara Danmark A/S ("vi"), når du anvender dette websted www.yara.dk eller på anden måde interagerer med os som anført nedenfor.

Yara Danmark A/S driver denne side og er den dataansvarlige for behandlingen af dine personoplysninger, når du bruger webstedet.

Denne privatlivspolitik forklarer, hvordan Yara indsamler, bruger og videregiver personoplysninger, når du bruger webstedet og på anden måde interagerer med os som anført nedenfor. I tilfælde af, at vi interagerer med dig på måder, som ikke er beskrevet nedenfor, giver vi dig oplysninger angående brugen af dine personoplysninger i forhold til den specifikke interaktion. Hvis du har yderligere spørgsmål, kan du kontakte os på info.dk@yara.com.

For flere oplysninger om, hvordan Yara behandler personoplysninger, henviser vi til den offentlige version af Yaras datapolitik for kunder, leverandører og forretningspartnere, som udgør en del af Yaras bindende forretningsregler.

Vi indsamler oplysninger om dig, når du anvender websiden og når du ellers interagerer med os, for eksempel hvis du er en kunde eller leverandør til Yara. Vi modtager dine oplysninger fra følgende kilder, afhængigt af, hvordan du interagerer med os:


1. Fra vores websteder eller mobile applikationer:

• Vi opsamler personoplysninger gennem vores website eller mobile applikationer, for eksempel når du tilmelder til dig en applikation fra Yara, laver en brugerprofil eller interagerer med vores sammenhængende enheder.

• Som udgangspunkt kan du anvende siderne uden at afsløre din identitet. Når du besøger siderne eller i øvrigt interagerer med os online, indsamler vi oplysninger om din computer og brugen af vores websted og applikationer ved hjælp af cookies. Vi bruger disse oplysninger til statistikformål, bl.a. for at forbedre indholdet.

• Vi indsamler også personoplysninger, når du bruger vores mobile applikationer eller kontakter os via webstedet eller applikationen, f.eks. med henblik på kundeservice. Bemærk, at du selv kan styre, hvordan din mobile enhed videregiver lokationsoplysninger til Yara ved at justere datafortroligheds- og sikkerhedsindstillingerne i din mobile enhed. Se venligst afsnittet nedenfor om Cookies og lignende teknologier.

2. Direkte fra dig:

• Vi indsamler personoplysninger fra dig, når du interagerer med os og vælger at sende visse oplysninger til os, såsom når du tilmelder dig vores nyhedsbrev eller andre materialer, logger på en af vores hjemmesider eller apps, udfylder en af vores digitale eller fysiske formularer, foretager et køb, afgiver en bestilling eller overfører oplysninger på en af vores portaler.

• Vi kan også indsamle oplysninger, når vi modtager en forespørgsel fra dig (f.eks. i forbindelse med kundeservice), og når vi behandler dine bestillinger samt når du deltager på vores messer eller udstillinger. Bemærk, at vi er juridisk forpligtet til at behandle nogle oplysninger (såsom i forbindelse med vise køb),  nogle gange skal vi bede dig om at give bestemte oplysninger for at kunne indgå og opfylde en aftale med dig.

• Vi indsamler også oplysninger direkte fra vores leverandører, for at kunne opfylde vores kontrakt med den pågældende leverandør, samt være i stand til at skabe det bedst mulige samarbejde. 

• Ved nogle lejligheder foretager vi online-undersøgelser for at få bedre forståelse af besøgenes, kontakters, leads og kunders behov og præferencer.  Dette kan for eksempel være ved at måle kundetilfredsheden og berige vores datagrundlag gennem en Net Promoter Score. Før vi foretager en undersøgelse, informerer vi dig om, hvordan vi vil anvende dine personoplysninger. Deltagelse i en undersøgelse er frivillig, og hvor det er juridisk nødvendigt, vil vi bede om dit samtykke til behandlingen. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.

3. Fra vores koncern, forhandlere, leverandører, forretningspartnere og andre tredjeparter:

• Når du køber eller sælger et produkt, kan vi indsamle personoplysninger vedrørende transaktionen til vores forhandlere for at kunne gennemføre transaktionen. Efter din anmodning kan vi også importere oplysninger fra vores forhandlere, forretningspartnere og andre tredjeparter.

4. Fra dit udstyr:

• Hvis du har tilmeldt dig brugen af tjenester, der giver dig mulighed for at overføre oplysninger fra din enhed til en af vores portaler eller applikationer, indsamler vi udstyrsdata fra dit udstyr eller dine enheder, hvilket beskrives yderligere i vores Digital Farming Privatlivspolitik (engelsk). Vi kan også modtage lokationsdata fra din smartphone eller anden enhed, der kan vise placering, under forudsætning af at dette udstyr er forbundet med en mobil applikation, som du har hentet, eller en brugerprofil, du har registreret hos os.

5. Fra andre steder:

• For eksempel gennem kommercielle samarbejdspartnere og distributører som sælger Yaras produkter eller anvender Yaras applikationer som f.eks. Request for Qoute eller Loyalitetsprogrammer. Dette sker når personoplysinger deles med Yara for at kunne opfylde den kontrakt som indgået mellem os og sådanne forretningspartnere, f.eks. for at kunne levere produkter som bliver solgt gennem vores distributører.

Når du bruger webstedet, kan vi indsamle dine personoplysninger og oplysninger om enheden i det af loven tilladte omfang. Personoplysninger er oplysninger, eller en kombination af dele af oplysninger, der kan bruges til at identificere dig som enkeltperson. Afhængigt af de tjenester du bruger, og hvordan du anvender webstedet,  indsamler vi følgende kategorier af data:

• Kontaktoplysninger som f.eks. dit navn, din adresse og e-mailadresse, som du afgiver, når du opretter en brugerkonto eller udfylder en af vores digitale eller fysiske formularer. Disse oplysninger gør det muligt for os at identificere dig og kommunikere med dig,

• Virksomhedsdata der gør det muligt for os at hjælpe dig til at optimere din virksomheds drift, hvis du har en registreret brugerkonto. Dette omfatter, men er ikke begrænset til, oplysninger om navn, sted, din virksomheds størrelse og andre virksomhedsrelaterede oplysninger, som kun forbindes direkte med dig, hvis du har registreret en brugerkonto,

• Relationsoplysninger, som fortæller os noget om, hvem du er og hvad du ønsker, så vi kan tilbyde dig produkter, teknologier og tjenester, der kan være af interesse for dig, f.eks. ejendoms- og virksomhedsoplysninger, din generelle placering samt andre demografiske oplysninger i overensstemmelse med gældende retsregler. Vi indsamler disse oplysninger, når du interagerer med os eller har en registreret brugerkonto,

• Oplysninger om rekruttering, der hjælper os med at afgøre, om du er egnet til det job, du søger om, hvis du søger om et job hos os, såsom generelle kontaktoplysninger, CV, oplysninger om din uddannelse, kompetencer og færdigheder, karriere og arbejdserfaring og andre oplysninger såsom billede, cpr-nummer, beviser for jobs, arbejdshistorik, referencer og andre relevante baggrundsoplysninger.

• Transaktions- og produktoplysninger om den måde, hvorpå du interagerer med os, vores forhandlere og forretningspartnere, herunder køb, forespørgsler og kundekonti, indkøbshistorik, produkt og mængde, afgrøder og præferencer;
• ID information omhandlende din identitet såsom fødselsdato og ID dokument, men kun når dette er nødvendigt for at kunne identificere dig;

• Kontooplysninger alene efter behov for at kunne gennemføre dit køb;

• Oplysninger om og analyse af enhed, f.eks. oplysninger om de computere, telefoner eller andre enheder, som du bruger til at besøge webstedet, afhængigt af hvilke tilladelser du har givet. Vi vil muligvis sammenlægge de oplysninger, som vi indsamler fra dine forskellige enheder, så vi kan levere en ensartet tjeneste på alle dine enheder. Dette kan f.eks. være oplysninger såsom din IP-adresse, operativsystem, hardware-version, indstilling af enheden og typer samt enhedens identifikatorer. Vi kan også indsamle oplysninger om opkobling, såsom navnet på din mobiludbyder eller internetudbyder, reklame-ID, mobile applikationer, browsertype, sprog, geografisk placering, tidspunkt for opkobling, tidszone og dato samt tidspunkt for besøg på webstedet, samt oplysninger om din adfærd på webstedet, såsom hvor længe du er der samt oplysninger om din færden og delingsadfærd. 

• Udstyrsoplysninger, som genereres og indsamles af eller gemmes i dit udstyr (software eller hardware) eller en enhed tilsluttet dit udstyr, herunder, men uden begrænsning, til placeringen af dit udstyr.

Vi bruger dine personoplysninger til følgende formål:

1. Levere de funktionaliteter som forespørges ved de ønskede produkter, services og kundeservice:

• For at kunne levere de produkter, funktionaliteter, teknologier og tjenester, som du efterspørger, og for at levere andre tjenester i forbindelse med din ordre, f.eks. produktlevering, anbefalinger og vedligehold.

• Frembringe, kontrollere og tillade adgang til din konto for specifikke services / produkter hvor du registrerer en konto.

• Færdiggøre og gemme dine transaktioner.

• Afsende produkter og hardware som du bestiller (inklusiv produkter og hardware som bestilles gennem vores distributører).

• Aktivt at kunne levere specialdesignede rapporter og/eller anbefalinger/agronomiske tips på baggrund af de oplysninger, som du har givet Yara, og som er relevante for netop dig i forhold til dine erhvervsaktiviteter, med henblik på at forbedre din produktivitet, kvalitet og lønsomhed.

• Give dig et tilbud gennem en distributør ved brug af Request for quote.

• Tilbyde dig point baseret på din købshistorik, som så senere kan veksles til gaver eller tilbud på andre Yara produkter eller servicer når du er medlem af vores loyalitetsprogram (gælder ikke alle lande).

• Sende dig administrativ information som for eksempel ændringer i vores juridiske vilkår og persondatapolitik. Besvare forespørgsler hvis du f.eks. sender os spørgsmål eller forslag.

2. Produkt- og kundesupport:

• For at kunne yde support, herunder levering af opgraderinger og meddelelser om produktforbedringer på systemer og programmer samt til diagnostik og reparationer, produktsikkerhed og tilbagekaldelser;

• for at kunne yde anden teknisk assistance, såsom installation, vedligeholdelse og hjælp ved nedbrud.

3. Håndtering af leverandørsamarbejder:

• Håndtering af kontrakter, såsom håndtering af alle interaktioner og transaktioner med tredjeparter, der leverer produkter og/eller servicer til os for at maksimere værdien af sådanne interaktioner og transaktioner;

• Præstationsstyring som f.eks. præstationsvurderings model;

• Risikostyring som f.eks. strategier som svar på forstyrrelser af supply chain;

• Dataforvaltning såsom validering af leverandørforespørgsler; og

• For at bygge bedre samarbejder og skabe en bedre kommunikation med leverandører og eksterne organisationer, med henblik på at køre vores forretning mere problemfrit og omkostningseffektivt.

4. Markedsføring og kommunikation og tilbud af specialdesignede services:

• For at kunne give meddelelser, benytte re-marketing samt give oplysninger og direkte markedsføring vedrørende Yaras produkter, teknologier og tjenester, herunder oprettelse af en profil, som vi bruger til at give dig målrettede tilbud,  personlige tilbud, nyhedsbreve, produktinformation, selskabets magasiner, kataloger, annoncering, eller invitationer, som vi skønner er af interesse for dig.

• Tilbyde dig specialdesignede råd og agronomiske tips.

• Vi sender markedsføring via email og/ eller SMS afhængigt af dit valg. Denne markedsføring kan som eksempel indeholde agronomiske og kommercielle råd, nyhedsbreve, kampagner, invitationer og information om forskellige arrangementer, udstillinger, møder, podcasts, træning eller webinarer.

• Vi vil til tider også anvende din personlige data til at administrere og producere surveys, afstemninger, loyalitetsprogrammer og andre salgsfremmende arrangementer samt anvende dem til at tilbyde vores kunder at kunne deltage i afstemninger og surveys så vi kan forbedre vores servicetilbud.

• Vi indsamler også persondata med henblik på en legitim interesse i at tilbyde vores kunder specialdesignet markedsføring. Dette gøres ved at anvende information relateret til vores kunders inkøbshistorik, præferencer, adfærd og anden relevant information som gør os i stand til at bedre forstå deres udfordringer og behov.

• Vi udfører også segmentering og benytter personlig data til analyser, der kan hjælpe os til at forbedre og tilbyde relevante produkter, kommunikation og services samt for at udvide vores agronomiske viden. Vi anvender også segmentering og profilering til at bestemme om leads er interesseret i et specifikt produkt eller kommunikation fra os.

• Dele information med andre markedsføringsfolk hvis vi ønsker information fra dem.

• Muliggøre kommentarer og testimonials fra dig på vores website og mobile applikationer.

• Når det kræves af gældende lov, indhenter vi dit samtykke til denne form for markedsføring og til surveys, der har et et markedsførende formål. Du kan til enhver tid afvise at modtage elektronisk markedsføringsmateriale ved direkte i den modtagne e-mail at  fravælge modtagelse af yderligere e-mails eller ved at kontakte os på privacy.global@yara.com.

4. Rekruttering:

• For at rekruttere nye medarbejdere til Yara, hvis du har sendt en jobansøgning via vores ansøgningsportal, der er tilgængelig på www.yara.dk, eller på anden måde har indgivet en ansøgning til os.

• Vi bruger de oplysninger, du medtager i din jobansøgning til at afgøre, om du egner dig til det job du søger, ved at vurdere om du er den ideelle kandidat til den pågældende stilling.

5. Administration af vores daglige forretningsbehov og håndtering af forretningsrapportering:

• Analyse af vores kunder brug af vores produkter og services med henblik på at forberede akkumulerede tendens rapporter.

• Håndtering af vores websider og services, kontrakthåndtering, analyse og forebyggelse af svindel.

• Business Intelligence som f.eks. sammenfatning af generelle markedsindblik.

• Produktforbedring eller udvikling af nye produkter.

• Ledelse og auditering, f.eks. ved implementering af interne audits, forretningsanalyser, kontrol og rapportering (f.eks. whistleblower procedurer).

• Forretningstransaktioner, inklusiv reorganisering, fusionering, salg, joint venture, overdragelse, transfer eller anden organisationsændring. For eksempel kan vi ved fusionering med et andet selskab være nødsaget til at overdrage persondata til denne virksomhed.

• Beskytte Yaras aktiver, f.eks. for helbreds- og sikkerhedsmæssige årsager eller for at kunne kontrollere adgangsrettigheder og sikkerhed (for at undgå svindel, cyberangrreb og identitetstyveri).

• Følge juridiske forpligtelser, f.eks. gemmer vi fakturaer i henhold til vores bogføring og andet data for at kunne efterleve forespørgsler fra offentlige myndigheder.

1. Kontrakt

  • Såfremt vi indgår en aftale med dig vedrørende salg, køb eller levering af produkter eller ydelser, er det juridiske grundlag for behandlingen, at den er nødvendig for at kunne opfylde aftalen med dig, eller for at træffe foranstaltninger på din anmodning forud for aftalens indgåelse.
  • Dette juridiske grundlag gælder for al behandling, der er nødvendig for administration og gennemførelse af en sådan kontrakt, og enhver behandling, der er nødvendig for at indgå en sådan kontrakt. Dette kan f.eks. omfatte kundeservice (f.eks. i form af et loyalitetsprogram), håndtering af kunderelationer, fakturering og anden behandling, som er nødvendig for at levere den funktionalitet samt de produkter og tjenester, der efterspørges. 
  • Hvor vi kræver, at personoplysninger skal overholde juridiske eller aftalemæssige forpligtelser, så er levering af disse oplysninger obligatorisk: Hvis disse oplysninger ikke gives, så er vi ude af stand til at administrere vores aftalemæssige forhold eller at overholde de forpligtelser, der påhviler os. I alle andre tilfælde er levering af udbedte personoplysninger valgfrit.

2. Lovmæssig forpligtelse

  • I nogle tilfælde behandler vi dine personoplysninger, fordi vi er lovmæssigt forpligtet til at gøre dette (for eksempel for at overholde regnskabs- og bogføringsforpligtelser)

3. Legitime interesser

  • Vi behandler også dine oplysninger, når det er i vores legitime interesse at gøre det, og når disse interesser ikke tilsidesættes af dine rettigheder til databeskyttelse. Disse interesser omhandler typisk forbedring af vores produkter, teknologier og tjenester med henblik på at øge kundetilfredsheden og at tilpasse vores tjeneste til dine særskilte præferencer og behov.
  • Vi behandler også dine data på grundlag af vores legitime interesser under behandlingen af din anmodning, når du udfylder en af vores digitale eller fysiske formularer, og for at gøre det muligt for vores kunder at opfylde gældende juridiske forpligtelser Vi behandler endvidere personoplysninger om vores kunder, når det er nødvendigt i forbindelse med vores legitime interesse i at opfylde vores kontrakt med vores distributører ved at levere de produkter og tjenester, som kunden anmoder om. 
  • Nogle gange (f.eks. når vi udfører profilering) er det juridiske grundlag for behandlingen, at det er nødvendigt til formål, der vedrører vores legitime interesse relateret til markedsføring og til at udarbejde en profil over vores kunder, så vi kan skræddersy tilbud og ydelser til deres behov, så længe denne interesse ikke er underordnet kundens ret til at kræve beskyttelse af personoplysninger.
  • Når vi har en eksisterende kunderelation til vores kunder, sender vi af og til digital markedsføring om produkter og/eller tjenester, der minder om dem, som det eksisterende kundeforhold er baseret på, baseret på vores legitime interesse i at gøre dette. Før vi gør dette, giver vi dig mulighed for at fravælge en sådan digital markedsføring.
  • Det juridiske grundlag for vores segmentering og analyse er vores legitime interesse i at forbedre vores produkter og tjenester samt i at tilbyde relevante produkter, kommunikation og tjenester til vores kunder/kundeemner og i at øge vores agronomiske viden.
  • Når vi modtager personoplysninger fra vores kommercielle partnere eller distributører, for eksempel gennem anmodning om tilbud eller loyalitetsprogram, er vores juridiske grundlag for behandling af sådanne data, at det er nødvendigt at forfølge vores legitime interesse i at imødekomme din anmodning eller opfylde den indgåede kontrakt med dig eller mellem os og sådanne partnere.
  • Vores legitime interesser danner også juridisk grundlag, når vi udfører nogle af vores forretningsopgaver, såsom business intelligence, produktforbedring, tilsyn og revisioner, forretningstransaktioner og beskyttelse af Yara-aktiver.
  • Bemærk, at du har ret til at gøre indsigelse mod behandling med legitime interesser som juridisk grundlag, og også til behandling med direkte markedsføring som formål, som yderligere forklaret i afsnit 8 nedenfor.
4. Samtykke
 
  • Nogle gange behandler vi dine oplysninger med dit samtykke (f.eks. hvis du ønsker at modtage nyhedsbreve eller andet markedsføringsmateriale fra os). I så fald kan du når som helst trække dit samtykke tilbage ved at følge de instruktioner om opsigelse af abonnementet, der er angivet i den markedsføringsmeddelelse, du modtager.
  • Tilbagetrækning af samtykke påvirker ikke lovligheden af den behandling, der er sket på baggrund af et forudgående samtykke forud for tilbagetrækningen.
Vi sælger ikke dine personoplysninger til markedsføringsvirksomheder uden for Yara. Vi må kun videregive dine personoplysninger som følger:

1. Virksomheder i Yara International ASA-gruppen til de formål, der er angivet i denne datafortrolighedspolitik
  • Optimering af vores delte processer. I en gruppe af virksomheder er det undertiden nødvendigt at bruge og udnytte ressourcer effektivt. I denne kontekst støtter vi hinanden inden for vores gruppe for at optimere vores delte processer.
  • Vores initiativer på tværs af associerede selskaber, såsom forskning og udvikling, systemadministration, statistik, analyse, markedsføring, udsøgning af nye kundeemner og andre formål som beskrevet i Yaras databeskyttelsesdirektiv for kunders oplysninger.
  • Dette kan f.eks. være at videregive, når det er nødvendigt for at opfylde en anmodning fra dig, til at vurdere din jobansøgning med henblik på rekruttering eller for at indgå en ansættelseskontrakt med dig eller under andre omstændigheder, hvor videregivelse er nødvendig for at imødekomme din forespørgsel eller til analyser og forskning i det omfang, at en sådan videregivelse er nødvendig for at fremme vores legitime interesse i at forbedre vores produkter, teknologier og tjenester. 

2. Serviceudbydere i forbindelse med tjenester, de leverer til os
  • Til de formål, der er angivet i denne datafortrolighedspolitik og i den relevante aftale om behandling af data.
  • Disse tjenester inkluderer fx hosting af data, behandling af betalinger, levering af forsendelser, levering af e-mail, distribution, kundesupport og teknisk assistance, webanalyse, overvågning af it-funktioner, administration af kunderelationer, evaluering, optimering af brugeroplevelsen eller vækstkampagner, meningsmålinger og undersøgelser, overholdelse af love og regler samt for at sikre vores forretningsdrift, f.eks. ved at identificere og løse fejlfunktioner.
3. Offentlige myndigheder eller regeringer, hvor videregivelse er passende
  • I forbindelse med en tvist med en tredjepart.
  • Hvor vi reagerer på anmodninger og ordrer fra politiet eller myndighederne.
  • Når det kræves af love, regler eller juridisk proces.
  • For at levere oplysninger, vi mener, er vigtige. 
  • Partnere og kommercielle relationer for at udføre vores forretning med dem
  • I forbindelse med samarbejdsinitiativer og kontrakter, der er indgået med sådanne parter, for eksempel som en del af salgs- og distributionsprocessen.
  • I forbindelse med et salg eller en forretningstransaktion med potentielle købere eller sælgere. Vi har en legitim interesse i at videregive eller overføre vores personoplysninger til en tredjepart i tilfælde af en forretningstransaktion.
  • For at give dem mulighed for at sende dig markedsføringskommunikation, hvis du vil have dem til at sende dig markedsføring, i overensstemmelse med dine valg.

5. Tredjeparter, som du videregiver personoplysninger til via vores websteder eller mobile applikationer

  • Nogle af vores websteder eller mobile applikationer giver dig mulighed for at give adgang til eller videregive dine personoplysninger til andre personer eller organisationer i relation til webstederne eller de mobile applikationer, f.eks. til rådgivere som hjælper dig med beslutningstagning, samt konsulenter, distributører, maskinproducenter og sociale medier.
  • Hvis du forbinder din mobile applikation med din konto på sociale medier eller videregiver indhold fra et af vores websteder på din konto på sociale medier, videregiver du oplysninger til dine venner, der er tilknyttet denne konto, til andre brugere og til din udbyder af sociale medier. Ved at gøre dette, godkender du, at vi videregiver disse oplysninger, og du er indforstået med, at brugen af videregivne oplysninger styres af privatlivspolitikken hos udbyderen af sociale medier.
Vi videregiver også dine personoplysninger for at overholde gældende love og regler, for at håndhæve vores (og vores repræsentanters og gruppers) rettigheder, vilkår og betingelser, privatliv, sikkerhed og ejendom.

Vi bruger cookies på vores websteder. En cookie er en lille tekstfil, som gemmes på din computer, når du besøger vores websteder. Cookies hjælper os med at identificere din computer, så vi kan tilpasse din brugeroplevelse. De er også medvirkende til, at vi kan se, hvordan vores besøgende bruger vores websteder, og de gør os i stand til at designe mere nyttige sider og nyttigt indhold.
Vi bruger førsteparts cookies, tredjeparts cookies og tredjeparts anmodninger. Førsteparts cookies er cookies, der er installeret af os og kun kan læses af vores websted. Som standard er førsteparts cookies tilladt på alle webbrowsere. Hvis du de-aktiverer førsteparts cookies, kan et websted ikke holde styr på din aktivitet, når du bevæger dig fra side til side. Vi bruger disse typer af førsteparts cookies: sessions, kun HTTP, sikre og faste cookies.
Tredjeparts cookies installeres af tredjeparter, hovedsageligt annoncenetværk. Disse cookies bliver genlæst på et besøg på andre sider, hvis de også gør forretninger med disse selskaber. F.eks. kan vi anvende cookies til reklamefunktioner fra Facebook.
Tredjeparts anmodninger sker fra en bruger til en ekstern tjeneste. På trods af, at disse anmodninger ikke installerer cookies, kan de stadig overføre oplysninger til tredjeparter. For eksempel Google Analytics, der er et almindeligt brugt værktøj til analyse af websteder, og som arbejder via tredjeparts anmodninger.
Du kan administrere cookies in din webbrowsers indstillinger. Bemærk, at blokering af cookies måske bevirker, at webstedet ikke fungerer optimalt.
Du kan også selv styre, hvordan din mobile browser håndterer cookies og relaterede teknologier ved at justere datafortroligheds- og sikkerhedsindstillingerne i din mobile enhed. Se instruktionerne fra udbyderen af din mobiltjeneste eller producenten af din enhed for at finde ud af, hvordan du justerer dine indstillinger.

  • Youtube: Dette websted benytter tredjeparts cookies når indlejrede videoer spilles fra Youtube. Denne indstilling vil tilføje cookies til din computer når du klikker på Youtube videoafspilleren og information vil indsamles og deles Google til brug på deres annonceringsplatforme. Du kan læse mere om dette i Google’s privacy policy.
  • Plug-ins fra sociale medier: Hvis du vælger at dele, like eller tweete indhold med andre gennem Facebook, Twitter eller et andet social netværk direkte fra de indbyggede plug-ins på vores hjemmeside, vil du muligvis modtage cookies fra disse medier. Vi kontrollerer ikke indstillingerne på disse cookies, så check venligst det pågældende medie for mere information om deres cookies og styring af disse. Vi anvender tracking pixels eller services på vores hjemmeside så vi kan måle effektiviteten fra vores online annoncering. Dette kan blandt andet være annoncering på Googles platforme, Facebook og Twitter. Denne viden anvendes som markedsindsigt og til statistiske formål. Du kan læse mere om brugen af din data og hvordan du kan undgå tracking på de forskellige websteder hos den enkelte udbyder.  
  • Vi benytter retargeting servicer Google Remarketing og Facebook Custom Audience, der tillader os at sende dig personaliseret reklame på de respektive platforme. Hvis du ønsker at opponere mod denne tracking, kan du gøre det gennem: optout.aboutads.info.
  • Facebook pixel: Vi anvender Facebook Pixel på vores hjemmeside. Dette gør det muligt at følge brugerens rejse på vores hjemmeside når personen klikker på en af vores Facebook annoncer. Dette gør det muligt for os at måle effektivitet af vores Facebook kampagner til brug ved statistiske formål og som markeds indsigt. Facebook kan muligvis linke denne information til din Facebook konto og anvende dette til egne reklamemæssige formål, i henhold til Facebook’s Data Usage Policy.
  • Facebook custom audiences: Vi anvender Custom Audiences / målgrupper  i Facebook. Dette gør det muligt for os at lave personaliserede reklamer for vores brugere, der er baseret på deres brug af vores website. Du kan læse mere om hvordan dette fungerer på Facebooks hjemmeside. Du kan gennem indstillingerne i Facebook vælge at frasige dig denne form for reklamer.
  • Twitter: Vi benytter Conversion Tracking servicer på vores webside. Twitter Conversion Tracking gemmer de handlinger som brugere udfører efter at have set en reklame eller interageret med en reklame på Twitter. Twitter’s Conversion Tracking gør det muligt at gemme og følge konverteringer som f.eks. retweets eller likes. Hvis du ønsker at opponere mod denne tracking, kan du gøre det gennem: optout.aboutads.info.
  • Google Marketing: Vi benytter marketing og re-marketing gennem Google ads og eller Google Analytics. Disse servicer tillader os at vise forskellig markedsføring på en mere målrettet måde, for at kunne præsentere det mest interessante for den enkelte bruger. Gennem remarketing bliver vores produkter og information fremstillet til de brugere som har vist interesse for disse områder på vores hjemmesider. Vi har aktiveret Google Analytics’ demografi- og interesserapportering, hvilket giver os indsigt om vores brugere, som f.eks. alder, køn og interesserer på et anonymt og overfladisk niveau. Dette vil hjælpe os til at forstå vores brugeres adfærd og dermed hjælpe til at give dem en bedre oplevelse når de besøger vores webside. For mere information om Googles brug af data i markedsføringsøjemed, se venligst følgende side: https://www.google.com/policies/technologies/ads. Googles privacy policy kan findes her: https://www.google.com/policies/privacy.
  • Hvis du ønsker at frabede dig interesse-baseret annoncering fra Googles Marketing Services, kan du gøre det gennem de afmeldings indstillinger som er gjort tilgængelige af Google her: http://www.google.com/ads/preferences

Vores direkte markedsføring er baseret på dit forudgående samtykke. Du kan til enhver tid stoppe med at modtage markedsføringsmails fra Yara ved at trække dit samtykke tilbage. Dette kan du gøre ved enten at kontakte os på privacy.global@yara.com eller ved direkte i den modtagne e-mail at  fravælge modtagelse af yderligere e-mails.

Vi vil dog fortsat kunne sende dig service-beskeder som f.eks. e-mails, der bekræfter køb via vores websteder. Vores grundlag for at sende sådanne e-mails er ikke dit samtykke, men opfyldelse af aftalen med dig.

I det omfang, gældende lov tillader det, kan du have ret til at anmode om:

(a) Ret til adgang

  • For at få bekræftelse fra os om, hvorvidt vi opbevarer personoplysninger om dig, skal du tildeles adgang til sådanne data og andre oplysninger om sådanne data.
  • At modtage en kopi af dine personoplysninger.
    (b) Ret til berigtigelse
  • Ændring af personoplysninger, hvis de er forkerte eller ufuldstændige.
    (c) Ret til sletning
  • Sletning af personoplysninger i visse tilfælde, f.eks. hvis du har givet samtykke til brug af oplysningerne og siden har trukket dit samtykke tilbage, eller hvis oplysningerne bruges ulovligt.
    (d) Ret til begrænsning
  • Begrænsning af brugen af personoplysninger under visse omstændigheder.

(e) Ret til bærbarhed

  • Modtagelse af de personoplysninger, som du videregav til Yara, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format.
  • Overførsel af sådanne personoplysninger eller at få dem overført, hvis det er teknisk muligt, til et andet firma, der er ansvarlig for deres brug, under visse omstændigheder.

(f) Ret til at gøre indsigelse eller fravælge

  • At gøre indsigelse mod brugen af dine personoplysninger under visse omstændigheder, herunder i forbindelse med direkte markedsføring, og hvis dine personoplysninger bruges på grundlag af Yaras legitime interesse.
  • Du har også ret til at fravælge direkte markedsføring, og du kan gøre dette ved at klikke på »fravælg«-knappen i de meddelelser, du modtager.

(g) Ret til at tilbagetrække samtykke

  • At trække dit samtykke tilbage til enhver tid, hvis brugen af dine personlige data er baseret på samtykke. Bemærk, at tilbagetrækning af dit samtykke ikke vil gøre brugen af dine data før tilbagetrækningen ulovlig.
  • Hvis du ønsker at udøve dine rettigheder, er du velkommen til at kontakte os på dataprivacy@yara.com. Bemærk, at rettighederne ovenfor kan være begrænset i overensstemmelse med gældende lov.
    Du kan også indgive en klage til en databeskyttelsesmyndighed for dit land eller der, hvor en påstået overtrædelse af gældende databeskyttelseslovgivning forekommer. Der findes en liste over databeskyttelsesmyndigheder på Europa-Kommissionens websted. Den ansvarlige tilsynsmyndighed for Yara Danmark A/S er Datatilsynet.

Vi opbevarer dine personoplysninger, så længe det er nødvendigt eller tilladt med henblik på de(t) formål, de er indsamlet til, og i overensstemmelse med gældende lov. Kriterierne, der bruges til at bestemme vores opbevaringsperioder omfatter:

(a) Det tidsrum, hvor vi har et aktuelt forhold til dig og leverer de ønskede produkter/tjenester til dig (for eksempel så længe du har en konto hos os eller fortsætter med at bruge tjenesterne/de mobile applikationer), eller for at gøre det muligt for dig at udføre dine aktiviteter og opfylde dine krav til opbevaring. Som en tommelfingerregel forsøger vi at revurdere behovet for at opbevare kundernes personoplysninger et par år efter, at en person ophører med at være en registreret kunde (f.eks. for at give os mulighed for at besvare klager eller forespørgsler, der stadig kan opstå). Der er imidlertid også andre faktorer, der kan have indflydelse på denne periode, som beskrevet nedenfor.

(b) Hvis vi er underlagt en juridisk forpligtelse (for eksempel kræver visse love, at vi arkiverer transaktioner i en bestemt periode, før vi kan slette dem).

(c) Hvorvidt opbevaring er tilrådelig i lyset af vores juridiske stilling (f.eks. med hensyn til gældende vedtægter om begrænsninger, retssager eller lovgivningsmæssige undersøgelser).

Yara er opmærksom på dine rettigheder i forhold til privatliv og har et stærkt ønske om at sikre, at dine personoplysninger gemmes på en sikker måde. Vi har implementeret passende tekniske, fysiske og organisatoriske foranstaltninger for at beskytte dine personoplysninger mod tab, misbrug eller ændring. Vi begrænser adgangen til personoplysninger til personer, som har et sagligt, forretningsmæssigt behov.

Overførsel af personoplysninger til et tredjeland uden for EU, som ikke yder tilstrækkelig beskyttelse, vil kun finde sted, hvis der er truffet passende sikkerhedsforanstaltninger, f.eks. ved bindende virksomhedsregler, indgåelse af standardbestemmelser om databeskyttelse vedtaget af EU-Kommissionen, eller hvis parten er certificeret i henhold til EU-US Privacy Shield-ordningen.

Når vi videregiver oplysninger til andre parter, som beskrevet i afsnit 5, har vi nogle gange behov for at overføre personoplysninger til et land uden for EØS for at kunne opfylde et af de formål, der er anført i afsnit 5. Som et eksempel kan vi bruge en underbehandler, som er etableret i USA, når du udfylder en onlineformular, for at opfylde din anmodning. En sådan overførsel finder kun sted, såfremt passende sikkerhedsforanstaltninger er opfyldt, som beskrevet ovenfor.    

Hvis du har spørgsmål vedrørende dette, eller ønsker en kopi af de sikkerhedsforanstaltninger vi benytter ved tilfælde af overførsler, kan du kontakte os på nedenstående e-mailadresse.

Yara kan overføre aggregerede data til tredjeparter (i Danmark og/eller udlandet) med henblik på 1) at forbedre eller udvikle webstedet eller udstyret i forbindelse med specifikke tjenester og 2) sikre korrekt funktion af webstedet og udstyret.

Denne privatlivspolitik omhandler kun Yaras indsamling, brug og videregivelse af personoplysninger. Andre websteder, der kan tilgås via dette websted, har deres egne datafortrolighedspolitikker og -praksisser. Vores uafhængige forhandlere, leverandører og forretningspartnere har også deres egne privatlivspolitikker. Vi opfordrer dig til at gøre dig bekendt med alle tredjeparters privatlivspolitikker, inden du afgiver oplysninger til dem eller accepterer et tilbud eller en salgskampagne. Selv om vi forsøger kun at linke til websteder, der deler vores høje standarder og respekt for privatlivets fred, er vi på ingen måde ansvarlige for indholdet eller praksis omkring privatlivet, som anvendes af andre websteder.

Ved tilfælde af fundamentale ændringer i denne Privatlivspolitik, vil vi oplyse dig om dette via e-mail eller på anden klar måde inden disse ændringer træder i kraft. Sådanne ændringer vil blive offentliggjort i denne Privatlivspolitik. 

Hvis du ikke ønsker at fortsætte din brug af webstedet efter de pågældende ændringer, skal du ophøre med at bruge webstedet og anmode Yara om at lukke din konto ved at kontakte os på dataprivacy@yara.com eller gennem den relevante portal, hvor det er muligt.

Denne privatlivspolitik skal, med undtagelse af obligatorisk lokal lov, reguleres af og fortolkes i henhold til lovgivningen i Norge, og underkastes ikke-eksklusivt værneting for domstolene i Norge.

Kontakt os, hvis du har spørgsmål eller kommentarer vedrørende vores persondatapolitik eller denne privatlivspolitik.
Du kan kontakte os online på dataprivacy@yara.com eller lokalt på info.dk@yara.com.
Eller du kan kontakte os pr. brev adresseret til dit lokale Yara-kontor:

Yara Danmark A/S
Vesterballevej 27
DK-7000 Fredericia
Att.: Privatlivspolitik

Du har også ret til at klage til Datatilsynet over behandlingen af dine personoplysninger.

Ikrafttrædelsesdato: 21.06.2019 / Sidst opdateret: 20.06.2019