Opnå større udbytte med Atfarm nu

Opret nemt din Atfarm konto, og kom i gang med præcisionslandbrug. Atfarm er et nemt og enkelt redskab til overvågning af dine afgrøders biomasse og gradueret gødningstildeling. Desuden bliver alle data fra målinger med N-Tester BT opsamlet og gemt i Atfarm.

Registrer dig nu og få adgang til Yaras unikke kvælstofmodeller til gradueret gødskning. 

Prøv Atfarm nu

 

"Det er utrolig nemt at komme i gang med at bruge Atfarm, og det er et af de bedste programmer, jeg har brugt." Hans Sørensen, Fremtidens landmand 2021.

Med Atfarms brug af satellitbilleder, kombineret med Yaras ekspertise inden for præcisionslandbrug, kan du nu på en meget enkel måde overvåge dine afgrøder og optimere på din gødningstildeling. Det er gratis at oprette og overvåge alle dine marker i Atfarm, ligesom det er gratis at lave tildelingskort til en mark. Ønsker du at lave graduerede tildelingsfiler for alle dine marker, betales 1.495 dkr. ekskl. moms pr. kalenderår.

Søger du at bestemme kvælstofbehovet ved direkte måling i planten, kan du i Atfarm vælge den håndholdte N-Tester BT for 2.195 dkr. ekskl. moms pr. år.

Du kan også vælge at udnytte det fulde potentiale i Atfarm ved at kombinere N-Tester med den variable N-tildeling for alle dine marker for 2.950 dkr. ekskl. moms pr. år. 

Har du brug for hjælp, kan du ringe til os på 7922 3366 alle hverdage mellem kl. 8-16.

 

Så nemt er det - videoguide

Det er gratis at oprette en bruger og se, hvordan systemet fungerer.

Vil du anvende gradueret tildeling på dine marker købes denne funktion direkte gennem Atfarm.

Har du brug for hjælp, kan du ringe til os på 7922 3366 alle hverdage mellem kl. 8-16.

Du kan både indtegne dine marker manuelt, som vist i denne video, eller du kan uploade dine marker fra andre programmer. Dette kan du se 'Step 2 - upload dine marker'. Det er gratis at oprette sine marker i Atfarm.

Har du brug for hjælp, kan du ringe til os på 7922 3366 alle hverdage mellem kl. 8-16.

Du kan nemt og enkelt importere dine markgrænser fra andre programmer, eksempelvis Næsgaard MARK. Vælg blot dine formfiler (xml, gml, kml, kmz og shapefile), upload med et klik og de er klar til brug i Atfarm.

Du kan også selv indtegne dine markgræner i Atfarm - se 'Step 2 - indtegn marker manuelt'.

Det er gratis at oprette sine marker i Atfarm.

Har du brug for hjælp, kan du ringe til os på 7922 3366 alle hverdage mellem kl. 8-16.

Det er nemt og gratis at overvåge dine marker.

Atfarm er et effektivt redskab til at overvåge dine afgrøders vækststatus. Du kan anvende det indbyggede N-Sensor view til at identificere vækstudviklingen og dette er muligt både gennem din PC, men også gennem Atfarm app’en. Dette betyder at du kan stå i marken mens du via Atfarm app’en får et overblik over marken.  

Atfarm hjælper dig til at opdage problemområder i marken og eventuelt fokusere på de områder, som trænger til ekstra opmærksomhed. Er du tvivl om noget, anbefaler Yara altid at tage en rådgiver eller en af vores agronomer med på råd.

Har du brug for hjælp, kan du ringe til os på 7922 3366 alle hverdage mellem kl. 8-16.

Det første tildelingskort er gratis. Ønsker du at udnytte det fulde potentiale i Atfarm og lave graduerede tildelingsfiler for alle dine marker, betales 1.495 dkr. ekskl. moms pr. kalenderår.

Kan din gødningsspreder ikke håndtere tildelingsfiler, kan du også hente tildelingskortet ned på din Smartphone gennem Atfarm app’en. Herefter vil app'en hjælpe dig til en gradueret gødningstildeling. Dette gøres enten ved at justere din kørehastighed løbende i marken eller via direkte samspil med din gødningsterminal. På denne måde gradueres din gødningstildeling på en let og intuitiv måde.

Inden du kan anvende et tildelingskort på Atfarm app'en skal det være gjort tilgængeligt via dit PC login. 

Atfarm findes til både Android og IOS. 

Har du brug for hjælp, kan du ringe til os på 7922 3366 alle hverdage mellem kl. 8-16.

Når du har lavet dit tildelingskort, er der flere måder, hvorpå du kan få dette ud i sprederen. Denne film viser, hvordan du sender dit tildelingskort via mail til din tablet og bruger din Bogballe Navi App til at graduere din gødskning ud fra Atfarms satellitbilleder.

Har du brug for hjælp, kan du ringe til os på 7922 3366 alle hverdage mellem kl. 8-16.

Når du har lavet dit tildelingskort, er der flere måder, hvorpå du kan få dette ud i sprederen. Denne film viser, hvordan du gemmer dit tildelingskort på et USB-stik og derefter får det med over i din spreder, så du kan graduere din gødskning ud fra Atfarms satellitbilleder.

Har du brug for hjælp, kan du ringe til os på 7922 3366 alle hverdage mellem kl. 8-16.

Udbytte og gevinst

Vores forsøg og erfaringer, som er baseret på 20 års udvikling af N-sensor,  viser en udbyttestigning på op til 3 % ved omfordeling af kvælstof. Den største gevinst er opnået i marker med stor variation.

Når kvælstof omfordeles vil risikoen for overgødskning i nogle områder af marken minimeres. Dette betyder, at der opnås en bedre kvælstofbalance og dermed reduceres udvaskningspotentialet af kvælstof. Omfordelingen af kvælstof reducerer endvidere risikoen for lejesæd.

Undersøgelser viser en væsentlig mindre andel af lejesæd, når gødningen gradueres. Afgrøden bliver mere ensartet og høstkapaciteten på mejetærskeren øges.

Vores anbefalinger til gradueret gødskning med Atfarm

Vi anbefaler især at graduere din gødningstildeling i vinterhvede, hvor den sidste tildeling i stadie 37-45 er oplagt at graduere. Men også hovedtildelingen i stadie 30, kan med fordel kan gradueres. Derudover kan Atfarm også anvendes til at øge proteinindholdet i vinterhveden ved den sidste tildeling i brødhvede.

Graduering kan også foretages i andre afgrøder såsom vinterrug og vinterbyg, vårbyg og raps.

Sådan virker Atfarm

Atfarm bruger fotos fra ESA Sentinel 2 satellitter til at danne biomassekort. Fotos opdateres hver 3. dag, forudsat det er skyfrit. Biomassekortet giver dig et indblik i tætheden af dine afgrøder, og gør det muligt at følge væksten mark for mark. Du kan derfor både løbende holde øje med problemområder inden for marken, men også få et generelt overblik over markens vækst.

Ud fra variationerne i biomassekortet kan Atfarm danne en fil til at graduere din gødningstildeling på marken. Denne fil udlæses og er klar til at anvende direkte i din gødningsspreder. Tildelingsfilen er baseret på Yara N-Sensorens velkendte algoritme og sikrer dig det bedst mulige resultat i dine marker.

Yara N-Tester BT og Atfarm

Tidligere var brugen af ​​Yara N-Tester BT knyttet til appen 'YaraIrix', men efter opdatering af systemet er denne funktion nu flyttet til vores app 'Atfarm'. Derfor skal du downloade Atfarm for at bruge N-Tester og finde opdaterede N-Tester-anbefalinger. Opdateringen giver brugeren nye muligheder som at linke N-Tester-resultater direkte til det målte felt og mere. Du kan finde Atfarm-appen på GooglePlay eller i din lokale AppStore. 

Hvordan bestiller jeg Yara N-Tester BT

For at bestille N-Tester BT opretter du en konto i Atfarm 

Når du er logget ind, kan du gå videre med bestillingen ved at klikke på «opgradering» i nederste venstre hjørne. Derefter vælger du den pakke, du ønsker at købe, og tilføjer dine kreditkort- / betalingsoplysninger. Det er også muligt at købe en kombineret pakke med både Yara N-Tester BT og VRA-funktionaliteter. 

 

Listen to "Atfarm" on Spreaker.

 

Vil du i gang med at graduere gødskningen af dine marker, men stadig ikke helt ved, hvordan du skal gribe det an? Så lyt til vores podcast, hvor vores Chefagronom Jesper Ulnitz tager dig igennem Atfarm fra A-Z og fortæller dig, hvad du har at vinde ved at graduere din gødning.