AdBlue® til erhvervskøretøjer

Hvis du har et erhvervskøretøj, som er udstyret med SCR-teknologi med standarderne Euro IV, V eller Euro VI, skal du bruge AdBlue. Disse dækker følgende køretøjer:

  • Erhvervskøretøjer med SCR som f.eks. lastbiler, skraldebiler, brandbiler, osv. 
  • Køretøjer til let gods med SCR, herunder f.eks. kassebiler
  • Køretøjer til transport af passagerer, herunder f.eks. turistbusser, busser, skolebusser, minibusser, osv.

Vi har siden 2005 arbejdet sammen med og vejledt i hundredvis af vognparker af alle størrelser vedr. deres valg af AdBlue og AdBlue-udstyr. Yaras Air1-salgsteam tilbyder dig ekspertise, uanset om du er forhandler, ejer af en tankstation eller servicestation eller vognmand med erhvervsvognparker bestående af turistbusser, lastbiler eller busser.

Claus Bertelsen
Claus Bertelsen
Produktchef AdBlue/Air1

Hvor kan jeg købe AdBlue til mit erhvervskøretøj?

Where can I buy

AdBlue sælges af Yara i hele Europa, Amerika, Australien og Afrika via de samme detaillokaliteter og distributionsnetværker, hvor du i forvejen køber diesel til dit køretøj. Det sælges også på servicestationer for lastbiler, og takket være vores gratis "AdBlue-app" til smartphones, kan du finde frem til din nærmeste AdBlue-detaillokalitet eller servicestationer, der tilbyder AdBlue langs din planlagte rute.

Hvis du har flere køretøjer, kan du også få AdBlue leveret som bulk-vare direkte til dit eget depot. Det kræver imidlertid, at du vælger en bulk-tank fra vores sortiment. Alternativt kan vi levere AdBlue emballeret i 1000-liters IBC'er eller 210-liters tromler.

Hvilken AdBlue bør jeg købe?

Which AdBlue should I buy?

Uanset hvordan dine behov ser ud, har vi emballagetypen til dig! Det bedste valg vil afhænge af forbruget, størrelsen på din erhvervsvognpark og antallet af Euro IV-, V- eller VI SCR-køretøjer i vognparken, uanset om du bruger lastbiler, busser, turistbusser eller varevogne.

Du skal sørge for at købe "AdBlue" og ikke et produkt, der kaldes "ureaopløsning". Produktet, du skal bruge, skal overholde meget strenge ISO-kvalitetsstandarder, da du ellers risikerer at kontaminere SCR-systemet i dit køretøj.

Kontakt os for at få hjælp til at træffe det rigtige valg i forhold til dine behov. Vi tilbyder AdBlue i:

  • emballerede formater: 10-liters AdBlue-dunke, 210-liters AdBlue-tromler, 1000-liters IBC'er (mellemstor beholder til bulkvarer) med AdBlue
  • Bulk-leverancer direkte til din lokalitet

Hvor meget AdBlue får jeg brug for?

Det gennemsnitlige forbrug af AdBlue i erhvervskøretøjer vil afhænge af typen af køretøjer, du kører med (lastbil, bus, turistbus, varevogn, skraldebil…), samt af køretøjets brugsomfang. Den gennemkørte rutetype vil også have indvirkning på, hvor meget motoren skal arbejde, og dermed på den nødvendige mængde AdBlue.

Du kan generelt forvente et forbrug af AdBlue på omkring 4 % til 6 % af dieselforbruget. Du skal med andre ord bruge omkring 5 liter AdBlue for hver 100 liter diesel, eller omkring 1,5 liter AdBlue for 100 km, du kører. Det betyder, at du ikke skal fylde din AdBlue-tank nær så ofte som din dieseltank.

Vi tilbyder muligheder for beregning af forbruget af AdBlue, der mere præcist er baseret på dine specifikke behov. Kontakt os venligst for at få oplyst din vognparks anslåede forbrug af AdBlue.

Hvordan køber man AdBlue mest økonomisk?

Den mest økonomiske mulighed er at få Yara til at levere virksomhedens Air1 AdBlue-produkt direkte til et specialiseret AdBlue-tankanlæg, der er installeret hos dig. Du kan også købe AdBlue via vores netværk af Air1-forhandlere, hvor du finder AdBlue i dunke med 10 liter, tromler med 210 liter og IBC'er med 1000 liter. Ved korrekt opbevaring har AdBlue en holdbarhed på 12 måneder.

Sådan opbevares AdBlue

AdBlue skal ideelt set opbevares ved temperaturer på 0 til 30°C, og det skal beskyttes imod direkte sollys. Beholderen skal være lukket korrekt, når den ikke er i brug. AdBlue kan fryse ved -11°C, så det er vigtigt, at du benytter et opbevaringsområde, hvor temperaturen ikke kommer under dette niveau. Hvis AdBlue er frosset, kan det bruges alligevel, når det er tøet op, da det vil vende tilbage til dets oprindelige tilstand.

Opbevaringsområdet skal være rent og frit for støv, så eventuel kontaminering kan forhindres – i særdeleshed under fyldning af køretøjet med AdBlue.

Hvis du køber emballeret AdBlue, leverer vi AdBlue til dig i forseglede emballager. Hvis opbevaringsanvisningerne følges, kan AdBlue opbevares i op til et år. Hvis du skal opbevare AdBlue i længere perioder eller under vanskelige forhold, f.eks. i en mejetærsker, er det bedst at tappe AdBlue-væsken af maskinen først eller lade AdBlue-væsken analysere, så det sikres, at de nødvendige specifikationer overholdes.

Sådan håndteres AdBlue

Benyt aldrig gamle diesel- eller oliebeholdere til påfyldning af AdBlue på køretøjstanken. Enhver form for udstyr, der ikke udelukkende er beregnet til AdBlue, kan kontaminere AdBlue-væsken. Selv meget små mængder brændstof/olie/smøremiddel kan beskadige dit SCR-system.

Det er ikke nødvendigt at have beskyttelsestøj på, når du fylder AdBlue på køretøjet. Vi anbefaler imidlertid brug af beskyttelseshandsker for at forhindre irritation af følsom hud. Sørg venligst for at læse sikkerhedsdatabladet til AdBlue, hvis du skal håndtere større mængder AdBlue.