Gødning til haven

Til hobbybrug i danske haver anbefaler vi at bruge en kombination af YaraMila™ 14-3-15 m. S, B, Mg og Cu som er klorfattig, samt YaraLiva Kalksalpeter gennem sæsonen.

Græsplænen

1. Til græsplænen anbefales en grundgødskning i månedsskiftet april/maj med 2-4 kg YaraMila 14-3-15 m. S, B, Mg og Cu pr. 100m2.

2. For en grøn og frodig græsplæne anbefaler vi at gødske lidt gennem hele sæsonen. Fortsæt derfor med 2-3 kg YaraLiva Kalksalpeter pr 100 m2 i slutningen af juni.

3. Afslut sæsonen med 2kg kg YaraMila 14-3-15 m. S, B, Mg og Cu pr. 100m2. i månedsskiftet august/september.

Vejledning til gødskning af planter, frugttræer, bærbuske og grønsager

1. Alle planter i haven kan gødskes med YaraMila 14-3-15 m. S, B, Mg og Cu.

2. Tilfør 4-5 kg pr. 100 m2 i nånedsskiftet april/maj.

3. Udover kan du med fordel anvende 2 kg. YaraMila 14-3-15 m. S, B, Mg og Cu pr. 100 m2 ca. hver 6 uge.

Hvor køber du din Yara gødning?

YaraMila™ 14-3-15 m. S, B, Mg og Cu sælges gennem Land og Fritid.

YaraLiva™ Kalksalpeter spørg dit lokale havecenter.

Hvilke næringsstoffer er specielt vigtige til haven? Du bør se på indholdet af kvælstof (N), fosfor (P) og kalium (K) og derudover bør gødningen også indeholde små mængder svovl (S), magnesium (mg) og bor (B). YaraMila™ 14-3-15 m. S, B, Mg og Cu er en klorfattig gødning med et højt indhold af fosfor, kalium, magnesium og svovl. Derudover indeholder den også mikronæringsstofferne bor og kobber og passer til alle afgrøder i den private have.

Niels med agurker
Niels med agurker

Tilmeld dig YaraTera nyhedsbreve

Tilmeld dig gerne vores nyhedsbreve og få råd om gødskning for gartnerier. Her finder du vigtig information om din kultur samt dyrkningsteknikker.
Informationen kan være nyttig for dig - men er også tænkt som inspiration til dig og dine medarbejdere - nye som erfarne i branchen