4-Punktsgaranti - Sikkerhed

Yara har længe haft som mål, at alle landmænd skal føle sig sikre og i gode hænder når de anvender Yaras gødninger. Derfor tager Yara ansvar for gødningen hele vejen fra produktion, til udviklingen af anbefalinger til optimal anvendelse af vores produkter.

Sikkerhed i landbruget

Pas på din gødning – og dig selv

Sikkerhed er at tænke et skridt længere frem, inden noget går galt. Hos Yara står sikkerhed altid øverst på dagsordenen. Sikkerhed omkring gødning er en selvfølge og forholdsregler til at minimere risikoen for personskade og andre uheld skal overholdes. Gå f.eks aldrig under hængende last. Sikkerhed er også at minimere risikoen for brand. Yara er stærke fortalere for mere sikkerhed i landbruget og har derfor fokus på at tilbyde løsninger som kan hjælpe til en sikker håndtering. Dette er også baggrunden for udviklingen af vores Yara Big Bag Kniv og vores råd til både opbevaring og håndtering.

Husk også altid at anvende handsker, når du er i kontakt med gødning. 

På mange gårde konkurrerer mineralsk gødning, halm og hø om lagerpladsen, men pas på ikke at opbevare noget brandbart ved siden af gødningen. Udover sikkerhed står også gødningens fysiske egenskaber højt på vores dagsorden. God fysisk kvalitet er vigtig for produktiviteten og økonomien. Yara arbejder derfor løbende på at sikre, at vores produkter er enkle at sprede og giver et jævnt og godt resultat i marken.
Yaras produktion er ligeledes ISO certificeret indenfor kvalitetsledelsessystemet 9001 og miljøledelsessystemet 14001.

Gødningshåndtering

Yaras gødninger som opsækkes på vores egne specialindrettede terminaler, håndteres efter faste procedurer og rutiner, hvilket sikrer et ensartet produkt i højest mulig kvalitet. Det vil sige kvalitetsgødninger med høj kornstyrke, et minimeret støvindhold og en optimeret kornstørrelsesfordeling, hvilket er afgørende for et ensartet spredebillede især på større arbejdsbredder.

Terminalerne sikrer optimal og nænsom håndtering af gødningen fra skib til sæk ved at anvende transportbånd, som flytter gødningen direkte fra skib og til en Yara Big Bag sæk, hvorefter den opsækkede gødning opbevares sikkert og tørt indendøre under de rette forhold. Veluddannet personale har fokus på kvalitetsoptimering og sikrer nænsom håndtering hele vejen fra fabrik, gennem terminalen og ud til din mark.