Yara Plus

Yara Plus

Yara Plus – Garanti for ensartet spredning i din mark

Hvad er Yara Plus?

Yara Plus er en ny kvalitets garanti fra Yara. Garantien går i sin enkelthed ud på at vi garanterer dig en ensartet* spredning helt ud på 36 meter. Tidligere, og sådan vil det også fortsat være, har vi testet vores gødninger på 36 meter i en spredehal. Med den nye garanti bevæger vi os uden for spredehallen og garanterer dig i stedet et godt resultat direkte i marken. Dette kan vi kun gøre fordi vi har et helt unikt setup for gødningshåndtering på Yaras egne terminaler.

Unik kvalitet kræver unik håndtering 

Garantien giver vi alene til gødning håndteret på Yaras terminaler i Randers og Vordingborg. Terminalerne er begge bygget ene og alene til nænsom og effektiv håndtering af Yara kvalitetsgødning. Terminalerne sikrer optimal og nænsom håndtering af gødningen fra skib til sæk. Transportbånd flytter gødningen direkte fra skib og til en Yara big bag sæk, hvorefter den opsækkede gødning opbevares sikkert og tørt indendøre under de rette forhold. Veluddannet personale har fokus på kvalitetsoptimering og sikrer nænsom håndtering hele vejen fra fabrik, gennem terminalen og ud til din mark.

*Ensartet spredning defineres som en variationskoefficient på maksimalt 15% i marken.

Hør vores Terminalchef Jørgen Berg fortælle om vores håndtering i videoen herunder.

Hvilke Yara gødninger er omfattet af Yara Plus?

Alle Yara gødninger leveret fra Yaras terminaler i Randers og Vordingborg er omfattet af Yara Plus garantien. Vi har de fleste gødningstyper klar til levering fra terminalen - din lokale grovfoderforhandler kan oplyse dig præcis hvilke.

 Se efter garantimærket i højre hjørne af din Yara sæk. Har din sæk en kode indeholdende bogstaverne RA eller VO vil den også være under garantien selvom logoet mangler.

Hvordan fungerer Yara Plus garantien?

Yara Plus er markeret på din Yara gødning med et Yara Plus mærke som vist ovenfor og en terminalkode indeholdende bogstaverne RA for Randers og VO for Vordingborg.For at aktivere garantien på din Yara Plus gødning skal du gå ind på www.yaraplus.dk. Her bliver du guidet  igennem aktiveringsprocessen, som ikke tager mere end fem minutter. For at aktivere garantien skal du som bruger gøre to ting:

 1. Registrer din Yara Plus gødning ved modtagelse
  Når du modtager din Yara Plus gødning skal du registrere mængde, type og udfylde dine oplysninger, så vi kan hjælpe dig hvis det bliver nødvendigt. Vi anbefaler at du først registrerer din Yara Plus gødning når du har modtaget hele bestillingen, da du på denne måde kan godkende eller afvise hele forsendelsen på en gang. Skulle der være nogle problemer er du altid velkommen til at kontakt os og vi står klar til at hjælp.

 2. Lave en spredetest med Yara PRECISE, inden gødningen spredes
  Når der tages hul på gødningssæsonen skal du som det første lave en spredetest med Yara PRECISE, som er navnet på Yaras spredesæt. Spredetesten laves efter Yaras anvisninger og foreskrifter. Spredesættet kan købes med rabat når du registrerer din Yara Plus gødning. Hvis du har købt forskellige typer gødning, er det vigtigt at du laver en spredetest med hver type. Spredetesten gør det muligt at teste om spredningen er jævn eller ujævn på hvert af dine registrerede Yara Plus produkter. Dette vises automatisk når du indtaster værdierne fra spredebakkerne på yaraplus.dk. Hvis spredningen ikke er jævn skal der laves en ny test og tjekkes efter at alt er udført som anbefalet. Hvis denne test også fejler, står vi klar til at hjælpe dig videre, så du trygt kan sprede din gødning med et jævnt resultat.

Per Kjeldsen, Driftleder på Valdemarskilde, har gjort det til en fast rutine at lave en spredetest inden gødningssæsonen for alvor starter. Hør Per fortælle mere her:

www.yaraplus.dk guider vi dig gennem det hele og alt du skal gøre er at følge vores anvisninger. Oplever du problemer er vi der til at hjælpe dig videre. 

Hvor kan jeg købe Yara Plus gødning?

Yara Plus forhandles igennem grovvare forhandlere landet over og kan købes af alle landmænd med et CVR-nummer. Når du bestiller din Yara gødning skal du spørge efter Yara Plus mærket gødning fra Yaras terminal i Randers eller Vordingborg.

Hvordan håndteres Yara Plus gødning?

Korrekt håndtering af gødning er afgørende for bevaring af kvaliteten, som kendetegner Yaras gødninger med optimal spredbarhed og mininal støvdannelse. I princippet forringes kvaliteten hver gang gødningen håndteres og skånsom håndtering er derfor vigtig for at undgå dette. Forskellige metoder benyttes for at opnå den bedst mulige kvalitet i gødningen:

 • Brug af transportbånd fra skib til sæk
 • Direkte opsækning af mest muligt af gødningen
 • Undgå kørsel i gødningen når der bruges frontlæsser
 • Brug af uddannet personale
 • Tør og sikker opbevaring
 • Afdækning på bulk lagre

Du kan læse meget mere om hvad vi gør for at opnå den bedst mulige håndtering.

Indstillinger og god kvalitet

Vil du høre mere om hvad de rette indstillinger samt den rette gødningskvalitet betyder for din spredning? Vi har taget en snak med Michael Lond fra Bogballe om emnet.

Vil du vide mere om Yara Plus?

Vilkår og betingelser - Yara Plus

Vilkår og betingelser - Yara Plus

Yara PRECISE Spredesæt

Yara PRECISE Spredesæt

Opbevaring af gødning

Opbevaring af gødning