Yara Plus

Yara Plus – Din garanti for et optimalt sprederesultat på dine marker. Aktiver garantien når du ser Yara Plus logoet på dine Yara sække og udfør en spredetest i sæsonen. Så er du sikret det mest optimale resultat.

Hvad er Yara Plus?

Yara Plus er en ny kvalitetsgaranti fra Yara. Garantien går i sin enkelthed ud på at vi garanterer dig en ensartet spredning helt ud på 36 meter. Yara Plus er din sikkerhed for:

  • Bedst mulig gødningskvalitet
  • Ensartet spredning helt ud på 36 meter
  • Sikkerhed for optimal spredning
  • Et optimalt sprederesultat med en variationskoefficient på maksimalt 15 %

Du kan se mere i videoen herunder:

Tidligere, og sådan vil det også fortsat være, har vi testet vores gødninger på 36 meter i en spredehal. Med den nye garanti bevæger vi os uden for spredehallen og garanterer dig i stedet et godt resultat direkte i marken. Dette kan vi kun gøre fordi vi har et helt unikt Yara Plus logosetup for gødningshåndtering på Yaras egne terminaler.

Hvordan aktiveres Yara Plus?

Har du modtaget Yara gødning fra vores terminal i Randers eller Vordingborg er den mærket med Yara Plus logo. For at aktivere garantien skal du som bruger gøre to ting:

  1. Registrer din Yara Plus gødning
    Når du modtager din Yara Plus gødning skal du registrere mængde, type og udfylde dine oplysninger, så vi kan hjælpe dig hvis det bliver nødvendigt.
  2. Lave en spredetest med Yara PRECISE, inden gødningen spredes
    Når der tages hul på gødningssæsonen skal du som det første lave en spredetest med Yara PRECISE, som er navnet på Yaras spredesæt. Spredetesten laves efter Yaras anvisninger og foreskrifter. Spredesættet kan købes med rabat når du registrerer din Yara Plus gødning. Hvis du har købt forskellige typer gødning, er det vigtigt at du laver en spredetest med hver type.

Aktiver din garanti nu 


Hvilke Yara gødninger er omfattet af Yara Plus?

Alle Yara gødninger leveret fra Yaras terminaler i Randers og Vordingborg er omfattet af Yara Plus garantien. Vi har de fleste gødningstyper klar til levering fra terminalen - din lokale grovfoderforhandler kan oplyse dig præcis hvilke.

 Se efter garantimærket i højre hjørne af din Yara sæk. Har din sæk en kode indeholdende bogstaverne RA eller VO vil den også være under garantien selvom logoet mangler.

 

Hvor ensartet spreder du?

Med Yara Plus får du svar på om du opnår en optimal spredning og hjælp til det optimale resultat. Herunder har vi lavet et eksempel på hvad det koster hvis spredningen ikke er udført optimalt. Eksemplet er beregnet med udgangspunkt i en afvigelse fra standarden - variationskoefficient (VK) på 10, et udbytte på 80 hkg/ha og en vinterhvede pris på 140 dkr pr. 100 kg. Middelværdien er anvendt i udbyttetab.

VK på markniveau Udbyttetab i % Kr/ha (difference til VK 10)
10 0 0
15 0,5 56,-
20 1,0 - 1,5 140,-
25 1,5 168,-
30 2,4 358,-

Yaras gødninger er alle testet i spredehal til under VK 10 på 36 meter. Under praktiske forhold i marken er det dog sjældent muligt at opnå dette og vores erfaringer siger at et tilfredsstillende resultat ligger på mellem 10 og 15. Med Yara Plus garanteres en VK på maksimalt 15.

Per Kjeldsen, Driftleder på Valdemarskilde, har gjort det til en fast rutine at lave en spredetest inden gødningssæsonen for alvor starter. Hør Per fortælle mere her:

Hvor kan jeg købe Yara Plus gødning?

Yara Plus forhandles igennem grovvare forhandlere landet over og kan købes af alle landmænd med et CVR-nummer. Når du bestiller din Yara gødning skal du spørge efter Yara Plus mærket gødning fra Yaras terminal i Randers eller Vordingborg.

Indstillinger og god kvalitet

Vil du høre mere om hvad de rette indstillinger samt den rette gødningskvalitet betyder for din spredning? Vi har taget en snak med Michael Lond fra Bogballe om emnet.

Vil du vide mere om Yara Plus?