Find de korrekte indstillinger til din gødningsspreder og valgte gødning her >

Vælg den rette gødning

Når du ved hvilken gødning du skal anvende, kan du begynde at overveje hvordan den spredes bedst muligt. Inden gødningen vælges er det altid vigtigt at overveje specifikke jordbundsforhold og den generelle gødningsplan. Dette vil være med til at gøre dit valg af gødning til det helt rigtige.

Yara anbefaler altid at vælge en samgranuleret gødning af god kvalitet. Dette gør vi for at sikre at næringsindholdet spredes korrekt og i hele spredebredden. Er gødningen ikke samgranuleret, risikeres det at de forskellige næringsstoffer ikke spredes ens og at plantens behov derfor ikke dækkes.

Tjek gødnings kvalitet

Din gødning skal overholde nogle specifikke krav for at du kan opnå en ensartet spredning. Det er derfor vigtigt at undersøge gødningen og sikre sig at den er ensartet igennem hele sendingen. Dette er især vigtigt hvis du har fået leveringer på forskellige tidspunkter i sæsonen, eller har en overliggende lager, som du blander med nye varer. Den samme type gødning kan komme fra forskellige fabrikker, hvilket kan betyde små forskelle i størrelse og form.

Gødning kan forringes med alderen og derfor skal man være opmærksom ved blanding af gammel og ny gødning. Er gødningen opbevaret korrekt, burde der ikke være problemer. Vi anbefaler altid at opbevare gødningen på et tørt og sikkert underlag, samt aldrig i højere stakke end 3 sække på hinanden.

Find indstillingerne til din gødningsspreder

For at sikre at du altid har de rette indstillinger til rådighed, arbejder vi sammen med sprederproducenterne om at få testet alle vores gødninger.

Du kan finde dine indstillinger så snart du skal bruge dem. Vi anbefaler altid at tjekke efter inden sæsonen starter om netop dine indstillinger er tilgængelige.

Find spredeindstillingerne til din spreder her >