Forbedring af kvaliteten i majs

Majs har forskellige kvalitetsstandarder alt efter hvad den efterfølgende skal bruges til. Majs dyrket til brug som foder skal indeholde et højt protein- og stivelsesindhold, mens majs til fødevareproduktion bør have lav fugtighed, samt en høj kernevægt. Et afbalanceret gødskningssprogram sikrer et højt proteinindhold og høje energimængder i majskolben. Derudover kan en gødningsplan hjælpe til at øge kvaliteten af ensilagen i fodermajs.

Plantenæring og majskvaliteten

Kvælstof og svovl øger proteinindholdet i majsen. En afbalanceret kvælstofforsyning under majsplantens strækning kan hjælpe til forbedret proteinindhold og sørge for den rette mængde kvælstof under kernefyldningen.

En korrekt forsyning af kalium vil hjælpe til et højere proteinindhold og samtidig også medføre et højere niveau af aminosyrerne cystin og methionin. 

Fosfor reducerer fugtniveauet i majsen ved høst og fremskynder modningen.

Tilførsel af mikronæringsstoffer er også vigtig for majsens vækst og hjælper til et højere udbytte samt en bedre kvalitet.